Vierailijoita

Käyntejä kotisivuilla:192766 kpl
Share |

Politiikan polkuni

Lapsuudenkotini ei ollut poliittisesti aktiivinen. Minulle on kerrottu, että isäni isoäiti oli yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut ja omasi vahvoja mielipiteitä. Isoisoäitini oli Ali-Krannilan tytär, eli vietti lapsuutensa samoissa maisemissa joissa perheemme nykyinen koti sijaitsee.

Lukiolaisena harkitsin pitkään sosiaalikasvattajan ja yliopisto-opintojen välillä. Valitsin soveltavan taloustieteen opinnot ja valmistuin 25-vuotiaana elintarviketieteiden maisteriksi.  Ajattelin, että vaikka miten kävisi, ihmiset aina syövät ja juovat. Kiinnostuin pakkaus- ja kuluttajatutkimuksesta, olen edelleen samalla tiellä.

"Poliittinen aktivoitumiseni" ajoittui esikoiseni odotusaikaan vuonna 2001. Pohdin paljon sitä, miksi lasten kotihoidon ja päivähoidon välillä on niin paljon vastakkainasettelua. Mielestäni jokaisen perheen tulee voida itse päättää miten lapsensa hoitavat.

Lähdin mukaan Lapsiperheiden Etujärjestöön ja olin perustamassa Suomen ensimmäistä paikallisjaostoa Nurmijärvelle vuonna 2001. Tätä ennen olin toiminut erilaisissa järjestöissä, mm. endometrioosia sairastavien potilasyhdistyksessä. Tällä kahden nuoren naisen kanssa perustamallani yhdistyksellä on tänä päivänä yli 700 jäsentä.

Lapsiperheiden Etujärjestössä toimiessani tutustuin Nurmijärven kunnallispoliitikkoihin, mm. Matti Vanhaseen. Hän pyysi minua mukaan puolueeseen ja minut valittiin vuonna 2004 Keskustan Nurmijärven kunnallisjärjestön varapuheenjohtajaksi.

Asetuin ehdolle vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja tulin valituksi 199 äänellä kunnanvaltuustoon ja sain kunnanhallituspaikan. Vuodesta 2005 olen toiminut Keskustan puheenjohtajana Nurmijärvellä ja 2006 minut valittiin piirihallitukseen. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa tulin uudelleenvalituksi valtuustoon ja jatkoin kunnanhallituksen jäsenenä. Vuonna 2011 siirryin sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi. Olin myös ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa sijoittuen kuudenneksi Keskustan Uudenmaan listalla.

Poliitikolla pitää olla lehmän hermot ja suuri sydän. Kiitosta tästä tehtävästä ei juurikaan satele, joten motivaatio pitää löytyä jostain muualta. Tehtävässä korostuvat ihmisten arjen ymmärtäminen, kuuntelemisen taito ja vahva arvopohja. Tuuliviirejä ei politiikka kaipaa.

Ajattelin olla politiikassa mukana niin kauan kuin nautin siitä. Loppuvuodesta 2016 perustin yrityksen ja ryhdyin päätoimiseksi yrittäjäksi, joten ajankäytön vuoksi en ole ehdolla vuoden 2017 kuntavaaleissa.